Wim Schröder

Curriculum vitae

Wim J.G. Schröder, advocaat sinds 1988, houdt zich bij VANDIJK advocaten voornamelijk bezig met personen- en familierechterfrecht en huurrechtWim richt zich in zijn praktijk voornamelijk op particuliere personen. Ook (MKB-)ondernemers kunnen hun belangen prima door hem laten behartigen.

Wim is in 1988 als advocaat begonnen bij het Advokatenkollektief in Breda. Aanvankelijk deed hij voornamelijk huurrecht, maar in de daaropvolgende jaren heeft hij zich gericht op de algemene praktijk, met onder andere het algemeen verbintenissenrechtpersonen- en familierecht, jeugdrecht, ots, en ook het strafrecht. De laatste jaren is daar het erfrecht bijgekomen.

In 2009 heeft Wim Schröder het bourgondische Breda vaarwel gezegd en is hij bij VANDIJK advocaten gaan werken.

Rechtsgebieden

De ondernemer en echtscheiding

Als echtscheidingsadvocaat beschikt Wim over een brede kennis op het gebied van het huwelijksvermogensrecht, zowel de gemeenschap van goederen als huwelijksvoorwaarden. Het spreekt vanzelf dat de belangen van de ondernemer die gaat scheiden breder liggen dan van een particulier. U wilt per slot niet dat uw onderneming failliet gaat als gevolg van een echtscheiding. Er liggen ook paralellen: in beide gevallen kan Wim oplossingen bieden voor o.a. de kinderen (ouderschapsplan), alimentatie en de verdeling.

Erfrechtadvocaat

De dood heeft de toekomst. Wim Schröder heeft zich gespecialiseerd in het erfrecht tot erfrechtadvocaat bij VANDIJK advocaten. Dat betreft het adviseren en procederen bij de afwikkeling van een nalatenschap. Maar ook pro-actief kan Wim adviseren bij vragen als hoe om te gaan met je vermogen na het overlijden, denk bijvoorbeeld aan de Successiewet.

Gratis Rechtshulp, Pro Deo

Ook de mensen met een kleine beurs kunnen bij Wim Schröder terecht. Met zijn roots in de sociale advocatuur heeft hij oog voor de advocaatkosten. Gratis rechtshulp bestaat niet, maar we kunnen wel samen kijken of we het betaalbaar kunnen houden. Wim bespreekt altijd eerst met u of rechtshulp op basis van gefinancierde rechtsbijstand mogelijk is.