Arbeidsrecht

Per 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans in werking getreden. Onze arbeidsrechtadvocaten adviseren en procederen op het brede terrein van het arbeidsrecht. U kunt hierbij denken aan een diversiteit aan onderwerpen en conflicten. U kunt hierbij denken aan een beoordeling van een arbeidsovereenkomst, een dreigend ontslag of een arbeidsgeschil met uw werkgever. Wij voorzien u graag van advies en staan u graag bij in een gerechtelijke procedure. Wij zijn bereid u te adviseren in elke fase van het traject. Ook indien er nog niet daadwerkelijk sprake is van een arbeidsconflict, verlenen wij u graag advies. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Ontslag

Heeft u te horen gekregen dat u wordt ontslagen? Wij kunnen ons voorstellen dat een dergelijk bericht een grote impact op u heeft. Onze advocaten linken naar pagina charlotte  bespreken graag uw situatie en staan u vervolgens met raad en daad ter zijde. Graag zoeken wij samen met u naar een oplossing. Dat geldt ook wanneer uw werkgever al een ontbindingsverzoek bij de kantonrechter heeft ingediend.

Reorganisatie

Gaat het bedrijf waar u werkt reorganiseren en verliest u hierdoor uw baan? Graag bespreken wij met u de situatie en gaan wij in gesprek met uw werkgever om een oplossing te bereiken.

Vaststellingsovereenkomst

Eén van de mogelijkheden om een arbeidsovereenkomst te beëindigen is door middel van een vaststellingsovereenkomst. Dit is een overeenkomst waarin uw werkgever en u besluiten dat uw arbeidsovereenkomst per een bepaalde datum zal eindigen. Een vaststellingsovereenkomst kan in allerlei situaties worden gebruikt. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een situatie waarin u en uw werkgever het niet eens zijn over uw functioneren. Ook in gevallen waarin een bedrijf in zwaar weer verkeert en functies vervallen, proberen veel bedrijven door middel van een vaststellingsovereenkomst afscheid te nemen van het personeel.

Het is verstandig om een vaststellingsovereenkomst altijd door een specialist juridisch te laten checken. Het komt namelijk weleens voor dat de vaststellingsovereenkomst niet aan de juiste vereisten en de juiste opzegtermijn voldoet. Dit kan problemen opleveren bij de aanvraag van uw WW-uitkering. Ook is het mogelijk dat de vaststellingsovereenkomst niet het juiste bedrag van de transitievergoeding bevat. De zogenaamde kantonrechtersformule wordt niet meer gehanteerd. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij er vaak voor zorgdragen dat u een hogere vergoeding dan de transitievergoeding ontvangt.

Arbeidsovereenkomst en bedrijfsreglement

Mogelijk heeft u vragen over uw (nieuwe) arbeidsovereenkomst en/of (nieuw) bedrijfsreglement. Wellicht wil uw werkgever graag een (nieuw) concurrentiebeding of relatiebeding overeenkomen. Dit kan grote gevolgen hebben. Een juridische check is geen overbodige luxe.

Arbeidsongeschiktheid en re-integratie

In geval van ziekte en re-integratie bestaat er soms veel onduidelijkheid wat kan leiden tot een conflictsituatie. Voorkomen is echter beter dan genezen. Trek tijdig aan de bel!

Kosten

Ons kantoor behandelt zowel zaken op betalende basis als op toevoegingsbasis. Voor meer informatie  over een toevoeging en gesubsidieerde rechtsbijstand verwijzen wij u naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Onze advocaten in het vakgebied arbeidsrecht

Stel uw vraag

Heeft u een vraag aan één van onze advocaten? Vul dit formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.