Monique van Dijk

Advocaat, Mediator |   Dionysa@vandijkadvocaten.nl

 

Monique S. van Dijk

Curriculum vitae:

Monique S. van Dijk, advocaat sinds 1990, richt zich op het ondernemingsrecht, het arbeidsrecht en het ambtenarenrecht. Monique werkt voornamelijk voor het Midden- en Kleinbedrijf. Als MKB-advocaat is zij haar carrière gestart bij een advocatenkantoor in Naaldwijk en Den Haag. Daarna is zij gaan werken bij een advocatenkantoor in Rotterdam dat gespecialiseerd is in het ondernemingsrecht, het arbeidsrecht en het vastgoedrecht. Monique is in 1996 een maatschap aangegaan en heeft 6 jaren onder de naam Van Ballegooijen Van Dijk gewerkt. In 2001 heeft zij VANDIJK advocaten opgericht. Monique heeft dan ook ruim 25 jaar ervaring in het ondernemingsrecht. Monique is zelf ondernemer. Zij spreekt de taal van de ondernemer. Zij wordt als ondernemer ook geconfronteerd met dezelfde wettelijke (on)mogelijkheden en is daarom bij uitstek advocaat voor de ondernemer.

Bij VANDIJK advocaten is Monique van Dijk de Meester in ondernemingskringen ten voeten uit.

Rechtsgebieden:

Monique wordt door MKB-ondernemers ingeschakeld vanwege haar gespecialiseerde (fiscale en civielrechtelijke) kennis van het arbeidsrecht. Monique kent al haar cliënten goed. Zij kent hun organisatie- en de bedrijfscultuur en de merites van het bedrijf. Zij wordt daarom ook veel gevraagd voor advies in ondernemingsrechtelijke aangelegenheden als bijvoorbeeld contracten, samenwerkingen, overnamen en in zakelijke conflicten.

Monique staat als ambtenarenrecht-advocaat een aantal gemeenten met raad en daad bij. Door de gemeenten wordt zij vaak ingeschakeld vanwege haar persoonlijke benadering en haar kennis van gemeentelijke verhoudingen en het ambtenaren procesrechtMonique kan lezen en schrijven met de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst (CAR-UWO) en de ambtenarenwet. Zij adviseert voornamelijk het college van burgemeester en wethouders.

Bestuurlijke ervaring:

Monique heeft veel bestuurlijke ervaring opgedaan als bijvoorbeeld voorzitter in de in Brussel erkende Euro-Carribean Chamber of Commerce, vice voorzitter van de Euro-ACP Chamber en de afgelopen jaren als lid van de Raad van Toezicht van de Stichting St. Welzijnsgroep Rotterdam.

Opleiding:

Monique van Dijk is in 1989 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij is in 1990 als advocaat beëdigd in Den Haag en sedert 1993 in Rotterdam. Na haar beroepsopleiding advocatuur heeft zij diverse specialisten opleidingen afgerond w.o. Post Academische Leergang Arbeidsrecht (PALA) en Pala plus.

Mediator:

In 2016 heeft Monique van Dijk met succes de opleiding tot mediator bij Dialogue B.V. afgerond.

Lidmaatschappen:

Lid van de Arbeidsspecialisten Vereniging: Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland VAAN

Lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht

Linkedin:

Klik hier om de Linkedin pagina van Monique S. van Dijk te bezoeken.