Sociaal zekerheidsrecht

Afwijzing uitkering

Regelmatig worden eerste aanvragen voor een WW-uitkering, Ziektewetuitkering, WIA-uitkering of WAJONG-uitkering door het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) afgewezen. Dat betekent dat u geen ziektewetuitkering ontvangt, geen WIA-uitkering krijgt of uw WAJONG-uitkering wordt afgewezen. Een vervelende situatie die naast uw werkloosheid of ziekte ook nog eens de nodige stress en financiële onzekerheid meebrengt. De advocaten van VANDIJK advocaten staan u hierin graag bij. Wij zijn bereid u te adviseren in elke fase van het traject.

Bezwaar

Graag bespreken wij met u de mogelijkheden om in bezwaar te gaan tegen de beslissing van het UWV. Het is immers goed mogelijk dat het arbeidsdeskundig onderzoek en het verzekeringsgeneeskundig onderzoek niet aan de juiste vereisten voldoen. Ook bestaan er vaak veel vragen over de Functionele Mogelijkhedenlijst (FML). Tevens is wellicht niet het juiste maatmanloon gebruikt. De bezwaarfase biedt u de mogelijkheid om uw bezwaren aan het UWV kenbaar te maken.

Tijdens de bezwaarfase kan bijvoorbeeld nog een keer worden ingezoomd op uw medische en/of psychische situatie. Omdat er vaak veel juridische en medische termen in de beslissing van het UWV worden genoemd, is het verstandig het bezwaar door een advocaat of jurist te laten indienen. Graag neemt VANDIJK advocaten voor u het papierwerk uit handen. Ook kunt u worden bijgestaan tijdens een hoorzitting.

Beroep, hoger beroep

VANDIJK advocaten staat u graag bij in iedere fase van de procedure. Ook voor (advies over) het instellen van beroep bij de rechtbank en hoger beroep bij de Centrale Raad van beroep bent u bij VANDIJK advocaten aan het juiste adres. Iedere fase verdient weer een andere aanpak. Wij voorzien u graag van een advies op maat!

Kosten

Ons kantoor behandelt zowel zaken op betalende basis als op toevoegingsbasis. Voor meer informatie over een toevoeging en gesubsidieerde rechtsbijstand verwijzen wij u naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Onze advocaten in het vakgebied sociaal zekerheidsrecht

Stel uw vraag

Heeft u een vraag aan één van onze advocaten? Vul dit formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.