9mei, 16
VANDIJK advocaten - Huurovereenkomst bedrijfsruimte

Bent u een beginnend ondernemer of bent u juist een MKB-ondernemer pur sang , laat u dan tijdens het gratis spreekuur dat wij iedere dinsdagavond tussen 17:30 uur en 20:00 uur houden bij ons op kantoor informeren of adviseren over uw huurovereenkomst.

In veel gevallen kan het nuttig zijn om voorafgaand aan het sluiten van een huurovereenkomst u te laten adviseren over de mogelijke gevolgen van (de bepalingen in de) huurovereenkomst. Dit geldt voor zowel verhuurders als huurders in allerlei branches, denk aan winkels, bedrijven, horeca en kantoorpanden.

In de meeste gevallen zal de verhuurder gebruik maken van een standaard huurovereenkomst, een zogeheten ROZ-model.  Dit is echter een model dat is ingegeven vanuit de wensen van de verhuurder. Een huurder laat geld liggen als hij niet onderhandelt over de bepalingen in de huurovereenkomst.

Contractovername en indeplaatsstelling

In het huidige financiële klimaat kunt als ondernemer langer dan u wenst vastzitten aan een huurcontract. Denk daarbij aan de leegloop in het winkelcentrum waar u als bedrijf bent gevestigd. Of in het geval dat u zelf de huurkosten niet meer kunt opbrengen. Laat u ook dan informeren over alternatieve mogelijkheden, zoals een contractovername of een indeplaatsstelling. Ik kan u snel van concreet advies voorzien.

Beëindiging huurovereenkomst

Wij maken ook vaak mee dat er geschillen ontstaan bij de beëindiging van de huurovereenkomst. Welk (wettelijk) opzeggingsregime is van toepassing? Hoe dient u een huurovereenkomst conform de overeenkomst en/of wet op te zeggen, dan wel te ontbinden. Bovendien doet u er als verhuurder verstandig aan om een voor- en eindinspectie van het gehuurde te doen, zodat de bedrijfsruimte in goede staat aan u wordt opgeleverd.

Mocht u over deze aspecten van de beëindiging van de huurovereenkomst advies willen inwinnen, neem gerust contact met ons op. U kunt met al uw vragen op het gebied van huurrecht bij mij terecht.

Jacintha Devilee

J.A. Jacintha Devilee

Meer informatie? Neem contact met ons op!